Tahukah anda?

'Klik Dengan Bijak' adalah program yang direka untuk memupuk budaya penggunaan positif Internet yang berasaskan 

 prinsip-prinsip Rukun Negara di kalangan pengguna Malaysia. 

Logo atau slogan yang digunakan berfungsi sebagai peringatan kepada pengguna untuk berhati-hati dan berfikir sebelum mereka mengakses dan menggunakan Internet.Strategi Postal Kebangsaan telah menetapkan perancangan kepada sektor pos dan kurier 


Malaysia  untuk mengekalkan kepentingan sektor ini dalam pembangunan negara

Daftar Penguntukan

Magic Map

Apa yang anda perlu tahu di sekeliling anda.

Kalendar

  • SKMM
  • KKMM
  • SKMM Wilayah
  • Cuti Umum

Belia Boleh Mendaftar Bagi Rebet Telefon Pintar 3g Mulai Selasa Depan - SKMM

KUALA LUMPUR, 27  Dis (Bernama) -- Belia yang berusia antara 21 dan 30 tahun boleh mula memohon rebet RM200 bagi pembelian telefon pintar 3G terpilih daripada pengedar berdaftar mulai Selasa depan.
 
 Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) Datuk Mohamed Sharil Tarmizi berkata permohonan di bawah Pakej Komunikasi Belia itu boleh dibuat menerusi pendaftaran dalam talian di http://nbi.skmm.gov.my/.
 
 Skim itu berasaskan siapa cepat dia dapat dan khas bagi 1.5 juta belia yang layak yang boleh mendapatkan telefon pintar itu selagi stok masih ada, katanya dalam satu kenyataan hari Khamis.
 
 Mohamed Sharil berkata belia yang layak menikmati rebet RM200 itu boleh membeli telefon pintar 3G terpilih berharga sehingga RM500 daripada pengedar terpilih dan ejen yang dilantik oleh penyedia perkhidmatan.
 
 "Tujuannya ialah untuk memperluaskan insentif itu merangkumi belia daripada kalangan berpendapatan rendah yang masih belum menggunakan telefon pintar dan tidak mampu untuk menaik taraf telefon lama 2G mereka kepada telefon pintar 3G yang asas.

Share this article

Sekutu

Kualiti sumber manusialah  yang menentukan sekiranya kami boleh mencapai aspirasi untuk menjadi negara berekonomi dan berpendapatan tinggi menjelang 2020. Dalam kita menuju ke arah status negara maju, kami perlu menjalankan tugas kami untuk menyediakan rakyat Malaysia dengan kemahiran dan pengetahuan supaya berjaya sebagai rakyat yang produktif dalam ekonomi berteraskan pengetahuan.

Pautan Berkaitan :

Pautan tersenarai di bawah adalah untuk kakitangan SKMM SAHAJA
 

Industri

Rakyat Malaysia kini lebih terdedah kepada pelbagai platform media dibandingkan dengan beberapa tahun yang lepas. Sebagai pihak berkuasa dan pengawal Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, Akta Perkhidmatan pos 2001 dan Akta Tandatangan Digital 1997, fungsi dan tanggungjawab Suruhanjaya kini semakin jelas dan penting.
 


Kembali Ke Atas